We use cookies to give you the best experience on our website. If you continue to browse, then you agree to our privacy policy and cookie policy. (Last updated on: November 16, 2018).
Unfortunately, activation email could not send to your email. Please try again.
Syncfusion Feedback

Custom Android Renderer not fully "working" in SfTabView

Thread ID:

Created:

Updated:

Platform:

Replies:

141091 Nov 23,2018 08:13 AM UTC Dec 17,2018 01:29 PM UTC Xamarin.Forms 8
loading
Tags: SfTabView
Cyril
Asked On November 23, 2018 08:13 AM UTC

Hello SyncFusion,

I'm currently facing an issue on Xamarin.Forms, especially on Xamarin.Android when rendering a CustomView.

I'm using Shimmer from NAXAM (iOS and Android).
Both are working well (Shimmer effect OK), but when I put them in SfTabView (Only in Android),
my CustomView is rendering OK, but shimmering effect does not work.

See screenshot in attachment (my layout WITHOUT SfTabView and WITH SfTabView).

So, is there a way to render my customview correctly in a SfTabView ?

Best regards,

Cyril

Attachment: AndroidRenderer_In_SfTabView_9f16527b.zip

Cyril
Replied On November 27, 2018 09:57 AM UTC

Up please.
Is there a way to call Renderer correctly ?

I already got problem with renderer, that you fixed,
Is there any workaround or anything else that could help me to fix it ?

Regards,

Cyril

Paul Anderson S [Syncfusion]
Replied On November 27, 2018 01:05 PM UTC

Hi Cyril, 
 
Greetings from Syncfusion 
 
We have checked the Shimmer effect on Xamarin platforms. Shimmer from NAXAM is only available for Xamarin.Android and Xamarin.iOS platforms. But you have mentioned that you are using it on Xamarin.Forms platforms. Could you let us know whether you are using our SfTabView control on Native Android/iOS platform or on Xamarin.Forms platform. 
 
If Xamarin.Forms platform, have you used Renderer to achieve the Shimmer effect on respective platforms. Could you please provide us the above details along with the sample project or code snippet which you have used on the Renderer. This will be helpful for us to provide better solution on this. 
 
Regards, 
Paul Anderson 


Cyril
Replied On November 27, 2018 01:13 PM UTC

Thanks for this first answer,

I implemented Shimmer effect thanks to Renderer.
I created a ShimmerView (Forms), with a ContentView bindable property.

In each renderer, I created native view associated to CustomView (Forms) content.
Set this native view as Content in the ShimmerView (the NAXAM one, for both platforms).

As you can see in screenshot in attachment,
my renderer is working fine.

As soon as I try to use my view (and so associated renderers) in SfTabView.
Renderer is called, but NEVER shimmered. (Second screenshot where there is no shimmering effect).

What in your SfTabView rendering might cause this problem ?
I ONLY have this problem for Android,
iOS is working well WITH or WITHOUT SfTabView.

Regards,

Cyril

Paul Anderson S [Syncfusion]
Replied On November 28, 2018 05:59 AM UTC

Hi Cyril, 
 
Thanks for the update. 
  
We have tried to implement the shimmer effect on Xamarin.Forms, while rendering the shimmer on Xamarin.Forms.Android platform we have faced some error on it. Could you please provide us with the issue reproducing sample, it would be helpful for us to provide better solution on this and will save time taken to replicate since we have not tried using Shimmer yet. 
 
Regards, 
Paul Anderson 


Cyril
Replied On November 30, 2018 06:51 AM UTC

I will need to rewrite some part.
I cannot share some code.

I'll let you know soon.

Cyril

Paul Anderson S [Syncfusion]
Replied On November 30, 2018 07:33 AM UTC

Hi Cyril, 
  
Thanks for the update. We will wait for your details. 
  
Regards, 
Paul Anderson 


Cyril
Replied On December 14, 2018 02:59 PM UTC

Hello,

please find as attachment, my code to show you the renderer problem.



Attachment: shimmerTest_eae39cdc.zip

Paul Anderson S [Syncfusion]
Replied On December 17, 2018 01:29 PM UTC

Hi Cyril, 
 
We are able to reproduce the reported issue with SfTabView at our end and we have already fixed the issue. We have created a support incident to have further followups. We will assist you through incident under your Direct Trac account.  
 
Our Direct Trac support system can be accessed from the following link:  
 
 
Regards, 
Paul Anderson 
 


CONFIRMATION

This post will be permanently deleted. Are you sure you want to continue?

Sorry, An error occured while processing your request. Please try again later.

Please sign in to access our forum

This page will automatically be redirected to the sign-in page in 10 seconds.

Warning Icon You are using an outdated version of Internet Explorer that may not display all features of this and other websites. Upgrade to Internet Explorer 8 or newer for a better experience.Close Icon

;