We use cookies to give you the best experience on our website. If you continue to browse, then you agree to our privacy policy and cookie policy.
Unfortunately, activation email could not send to your email. Please try again.

OLAP Reports: Default measures fields disappear when trying to add a new measures field

Thread ID:

Created:

Updated:

Platform:

Replies:

118084 Jan 30,2015 07:43 AM Mar 5,2015 11:55 AM ASP.NET Web Forms 9
loading
Tags: PivotClient
Shreekant Jadon
Asked On January 30, 2015 07:43 AM

Hi Team,

I am using the OLAP Report in which facing the below issue.

When adding measures fields to the Category or Series columns, some of existing default measures fields disappear and it the measures field that was dragged and dropped into the column isn't added and doesn't display into the element editor window.

Please find attached .zip file that might help you to reproduce issue at your end. All the scenario have explained in attached file.

Could you please have a look into the issue ASAP. Hoping a gentle reply from your side.

Thanks
Shreekant Jadon

Attachment: Field_Disappear_Scenario_77c0fa9d.zip

Prabu S [Syncfusion]
Replied On February 2, 2015 05:51 AM

Hi Shreekant,

Thanks for providing documentation.

We couldn’t able to reproduce the reported problem and we would very much appreciate you if you provide a sample along with a dummy cube with garbage values reproducing the reported problem this will help us investigate further.

Please let us know if you have any other concerns.

Regards,

Prabu S.



Shreekant Jadon
Replied On February 5, 2015 07:47 AM

Hi Prabu,

Thanks for your reply

Sorry! I am not able to create the cube. I will explain you the issue again. Suppose there are three Measure fields in the Series column and we want to add one more field so we drag it and drop into the series column. Now This Recently dragged field should be added to the Column along with the rest of three fields but it not happening. When we are dropping the any new fields some of the existing fields disappeared from the column automatically and the field that we are dragging is not adding into the column.  

The same I explained in the attached document along with the screenshots. I am sure that you gone through the document to reproduce the issue but I hope if you go through the document  again it might help to  reproduce the issue.

Simply I want to know, Is there any event that trigger when we add or remove the measure fields? How we manage the measure fields?

Hoping a gentle reply from you.

Thanks
Shreekant

Alagarsamy D [Syncfusion]
Replied On February 6, 2015 08:35 AM

Hi Shreekant,

Thanks for the update.

Still we couldn’t able to reproduce the reported problem at our end. We kindly recommended you to use our “Adventure works” cube and check the reported problem. If the problem still exists,  please provide us the detailed replication procedure. Please find the offline cube in the below link.

Offline Cube Link:

C:\Users\UserName\AppData\Local\Syncfusion\EssentialStudio\EssentialStudioVersion\Common\Data\OfflineCube\ASP

Please let us know if you have any concerns.

Thanks,

Alagarsamy D.



Shreekant Jadon
Replied On February 23, 2015 09:23 AM

Hi Alagarsamy,

Thanks for the update and extremely sorry for the delay.

I checked the my system but I didn't find the offline cube so still wondering to solution.
I have a question. In an OLAP report  in One Axis field (Categorical) can we add any kind of fields like multiple Dimension's, Measure fields ?

When I am using report with all the fields at Categorical section then it is showing an Exception "ArgumentOutOfRange:InvalidArgument" and when am trying to export the data it showing exception IndexOutOfRangeException.
 If am limiting the amount of data or selecting the few data then it is working fine.

Could you please clarify it, what do I need to do to fix this issue?

Thanks
Shreekant

Alagarsamy D [Syncfusion]
Replied On February 24, 2015 07:26 AM

Hi Shreekant,

Thanks for the update.

We couldn’t able to reproduce the reported problem at our end. We kindly recommended you to use our online cube and check the reported problem. If the problem still exists, please provide us a OLAP report with detailed replication procedure. Please find the online cube connection string below.

Online cube connection string:

Data Source=http://bi.syncfusion.com/olap/msmdpump.dll; Initial Catalog=Adventure Works DW 2008 SE;

Please let us know if you have any concerns.

Thanks,

Alagarsamy D.



Shreekant Jadon
Replied On February 25, 2015 08:23 AM

Hi Alagarsamy\SF Team,

Thanks for the update.

Now I am using online cube provided by you so could you please provide me the MDX Query that you used in Olap Client sample Demo.

I created a new report and checking with your cube and when I am executing the report it showing DataProviderException was unhandled and more detail is "{"Unable to open the connection"}".

This all happening when we are binding the data " this.OlapClient1.DataBind();"
What did you declaire in DataBind() function definition?

 How did you handled all the connection related code?Could you please let me know?

Could you please reply ASAP.

Thanks
Shreekant

Alagarsamy D [Syncfusion]
Replied On February 26, 2015 08:12 AM

Hi Shreekant,

Thanks for the update.

Query

Answer

Could you please provide me the MDX Query that you used in Olap Client sample Demo.

Please find the below screenshot. This screenshot will explain you how to get the MDX Query from sample.

Screenshot:

I created a new report and checking with your cube and when I am executing the report it showing DataProviderException was unhandled and more detail is "{"Unable to open the connection"}".

We have created a simple sample in the below link. We would very much appreciate if you could reproduce the reported problem in the attached sample and send back to us with detailed replication procedure.

Sample Link:

http://www.syncfusion.com/downloads/support/directtrac/118084/SampleOlapClient1797025234-148083020.zip

Please let us know if you have any concerns.

Thanks,

Alagarsamy D.



Shreekant Jadon
Replied On March 4, 2015 07:52 AM

Hi Alagarsamy,

Thanks for update,

I did check the code of the report in the link and I am also using the same code and facing the above issue.
Whenever I am executing the code it saying "Unable to open the connection".


Simply we are defining the Olap Control and Defining the Dimension but in the report you sent as attachment there is no MDX Query and no other connection configuration.

Could you please check your Sample report how the connection made there coz it's working fine? I did check online in below link "http://bi.syncfusion.com/demos/aspnet/OLAPClient/Getting%20Started/OlapClient%20Demo/CS/OlapClientDemo.aspx"

Hoping a gentle reply. 

Thanks you very much
Shreekant


Attachment: SampleOlapClient1797025234148083020_(1)_f58ffa05.zip

Alagarsamy D [Syncfusion]
Replied On March 5, 2015 11:55 AM

Hi Shreekant,

Thanks for the update.

We would very much appreciate if you could provide us the version details of Microsoft.AnalysisService.AdomdClient.dll in GAC. This will help us to proceed further. Please find the location of the dll below.

Location:

C:\Program Files (x86)\Microsoft.NET\ADOMD.NET\

Thanks,

Alagarsamy D.



CONFIRMATION

This post will be permanently deleted. Are you sure you want to continue?

Sorry, An error occured while processing your request. Please try again later.

You are using an outdated version of Internet Explorer that may not display all features of this and other websites. Upgrade to Internet Explorer 8 or newer for a better experience.

;