We use cookies to give you the best experience on our website. If you continue to browse, then you agree to our privacy policy and cookie policy.
Unfortunately, activation email could not send to your email. Please try again.

Problems with Shared DataSource on Report Designer in combination with Report Server

Thread ID:

Created:

Updated:

Platform:

Replies:

120564 Sep 25,2015 10:06 AM Sep 30,2015 01:08 AM Report Platform 3
loading
Tags: Report Designer
Patrick Wille
Asked On September 25, 2015 10:06 AM

Hi,

I have problems with Shared DataSource on Report Designer in combination with Report Server.

When I design a report with report designer I select a SQL datasource.
I cant select a Report Server shared datasource here.

After saving I try to add my report to the report server but this doesn't work with the SQL datasource.
I cannot select a shared datasource when adding a report.

What am I doing wrong?

regards Patrick

Attachment: Screen_Shot_092515_at_01.51_PM_f74734aa.zip

Nithya B [Syncfusion]
Replied On September 29, 2015 03:24 AM

Hi Patrick,

Thanks for contacting Syncfusion support.

Query
Response
I have problems with Shared DataSource on Report Designer in combination with Report Server.

When I design a report with report designer I select a SQL datasource. 
I cant select a Report Server shared datasource here.

I cannot select a shared datasource when adding a report.

What am I doing wrong?
Attachment:Screen_Shot_092515_at_01.51_PM_f74734aa.zip

The Recent Server doesn’t contain any server links while adding shared Datasource at first time. So, we need to provide the ReportServer URL manually to view the available shared datasource by the following steps.

1). Run the “ReportDesigner” and Right Click the “Data Sources” property.
2). Then, select “Add Data Source” and choose “Use a shared a connection
3). Then, select “Browse”. If your server link is not in recent server list then, in TextBox “Name” type your shared Datasource location. Then, Select “Open”.

Please find the screenshot from the following location.

http://www.syncfusion.com/downloads/support/forum/120564/ze/120564_Screenshot-1973488558

After saving I try to add my report to the report server but this doesn't work with the SQL datasource.
We are unable to reproduce the issue with the given details. Please provide the replication procedure/more details on this issue, also share your product version and Report Server version details. 


Regards,
Nithya B


Patrick Wille
Replied On September 29, 2015 04:20 AM

Thanks Nithya,

inserting the URL of the reportserver was the solution for the shared datasource.

regards Patrick

Nithya B [Syncfusion]
Replied On September 30, 2015 01:08 AM

Hi Patrick,

Thanks for the update. Please let us know if you need any further assistance on this.

Regards,
Nithya B

CONFIRMATION

This post will be permanently deleted. Are you sure you want to continue?

Sorry, An error occured while processing your request. Please try again later.

You are using an outdated version of Internet Explorer that may not display all features of this and other websites. Upgrade to Internet Explorer 8 or newer for a better experience.

;